adászat

A terület leírása
A Nógrád megyei 5501. sz. vadászterület a Karancs-Medves dombságban helyezkedik el. A hegyekkel, völgyekkel tagolt táj gyönyörű panorámát kínál a Mátra legészakibb részén.
A kb. 7740 ha vadászterület, ami lábas erdőre, sűrű fiatalosokra, 60 %-ban pedig mezőgazdasági területre tagolható, -50 hektárnyi különböző nagyságú vadföld segítségével- kiváló élőhelyet biztosít a nagyvadak részére.
A vadföldeken kukoricát, napraforgót és zabot termelünk, ami biztosítja a téli etetés egy részét.

Vadászati berendezések a területen
A vadak rendszeres táplálkozását állandó vadetetők, szórók biztosítják, melyeken siló, csöves és szemes kukorica etetése folyik.
Kb. 180 db körültekintően kihelyezett magasles biztosít lehetőséget a kívánt nagyvad faj terítékre hozására, melyet a hivatásos vadászok kíséretével is elősegítünk.

Vadfajok, vadászati lehetőségek
A terület legjellemzőbb vadja a vaddisznó és az őz, de a gímszarvas is szép számmal jelen van. Vonuló vadként még megtalálható a muflon és a dám szarvas is. Jelentős létszámban vannak a területen –honos és vonuló- védett madarak, emlős ragadozók.
A fentiekben leírt –minőségileg- nagyvadas területünkön, bel- és külföldi bérvadászati lehetőségeket (gímszarvasbika és őzbak lesvadászatokra, vaddisznó terelővadászatokra) tudunk biztosítani, melyeket az érmes trófeák terítékre hozási lehetőségei, és a térség –egyre fejlődő- idegenforgalmi kínálata tehet még vonzóbbá.

Bővebb tájékoztatás:
Nagykő-Tarna-Völgye Vadásztársaság, 3123 Cered, Jókai u. 3.
Koren Csaba vadászmester: 06-32-406-403, 06-20/944-94-42